Historien om Purezza

Purezza etablerades som koncept i Australien och kommer urprungligen från idén att kunna erbjuda ett nytt och modernt tänk kring ett lätthanterligt alternativ till buteljerat vatten för hotell- och restaurangbranschen.

Idén drevs av att kunna erbjuda ett välsmakande bordsvatten i en estetiskt tilltalande förpackning och har hela tiden varit en väsentlig del av en positiv matupplevelse för både kunder och krögare, samt även kärnan i vår vision och det som slutligen inspirerade oss till att skapa detta varumärke.

Visionen, i kombination med ett ökat antal kundförfrågningar, motiverade Purezza till att kunna erbjuda ett modernt, välsmakande alternativ till engångsförpackade vattenflaskor, genom att tillhandahålla en dricksvattenlösning som ger krögaren möjlighet att tappa upp sitt eget bordsvatten till gästerna. Med den senaste tekniken inom kylning och vattenrening garanteras en visuell och smakmässig fullträff som också skapar mervärde för krögaren i form av ökad avkastning i kombination med en bättre miljöhållning jämfört med traditionellt buteljerat vatten.

Många verksamheter fortsätter ändå att använda traditionella, engångsförpackade vattenflaskor vilket är kostsamt, ineffektivt och mindre lyckat ur miljöhänseende och går dessutom emot rådande konsumenttrender. Eftersom flertalet kunder aktivt väljer bort engångsförpackade vattenflaskor, kommer konceptetet med friskt, härtappat vatten sannolikt att vara det alternativet som förändrar konsumentbeteendet.

Vi drivs av att vara en god förebild och att utmana oss själva i att erbjuda innovativa upplevelser för våra kunder och deras gäster. Vi är engagerade i att kontinuerligt utvecklas och producera välsmakande, stilla och kolsyrat vatten av högsta kvalitet. Vår vision är att vara ledande i rollen att eliminera engångsförpackade vattenflaskor från den internationella hotell- och restaurangindustrins försörjningskedja.

Valet av namnet “Purezza” inspirerades av de traditionella värderingar, kvaliteten och hantverket som innefattar det rena, enkla och sofistikerade inom italiensk design. Genom att influeras och inspireras av det italienska kulturarvet, med bland annat skräddarsydda kranar och de stilfulla flaskor som vattnet serveras i, är vi stolta över att vara en del av begreppet.

Sedan starten 2013 har Purezza vuxit till en framgångsrik aktör och serveras nu på tusentals platser över hela Europa, Nordamerika, Sydamerika och Australien med hundratals fler som ansluter sig varje vecka.

Historien om Purezza

Purezzakonceptet

Purezza har skapades från idén att kunna erbjuda ett modernt och lätthanterligt alternativ till buteljerat vatten genom att tillhandahålla en dricksvattenlösning som ger dig som krögare en möjlighet att tappa upp ditt eget bordsvatten till dina betalande gäster. Med den senaste tekniken inom kylning och vattenrening garanteras en visuell och smakmässig fullträff som också skapar mervärden för dig som krögare i form av avkastning och ökat ansvar för miljön jämfört med traditionellt buteljerat vatten på flaska.

Denna heltäckande vattenlösning erbjuds endast inom hotell- och restaurangbranschen (HoReCa) och det färskt upptappade vattnet kan serveras kylt eller rumsptempererat, kolsyrat eller stilla och självklart smidigt i skräddarsydda Purezzaflaskor.

Vår vision

Vår målsättning är att leda utvecklingen inom vattenlösningar anpassade för den internationella HoReCa-industrin.

Vårt uppdrag

Vi erbjuder en premiumlösning för stilla och kolsyrat bordsvatten med fokus på Horeca-industrin genom att tillhandahålla kvalitativa dricksvattenlösningar som i sin tur ger positiva miljö- och kundupplevelser.

Historien om Purezza

VÅRT MODERBOLAG

Emmett Culligan startade 1936 sin verksamhet med en vision om att leverera bättre vatten till privata hushåll. Idag bidrar Culligan International positivt till människors hälsa och välbefinnande över hela världen, genom att erbjuda renare och mjukare vatten via miljövänliga produkter med exceptionell kundservice.

Forskning och utveckling är en viktig del av organisationen, och vi investerar betydande resurser i att utveckla och producera innovativa kvalitetsprodukter som använder sig av högteknologiska vattenreningssystem. Bland dessa produkter finns Firewall (UV-teknologi).

Vi har ett omfattande och växande globalt distributionsnätverk som täcker 50 länder över Nord- och Sydamerika, Europa, Asien, Australien och Sydafrika: Vattenautomater som förser arbetsplatser, sjukhus, skolor, hotell och restauranger över hela världen med vatten.

Waterlogic water cooler

Varför din verksamhet behöver Purezza