ÄR KOLSYRAT VATTEN NYTTIGT?

Posted on: 02/01/20 Postat av: Océane Bidault

De hälsomässiga fördelarna med kolsyrat vatten inkluderar alla de fördelarna som allt dricksvatten har och att man inte blir uttorkad står naturligtvis högst på listan. Men visste du att vatten hjälper din kropp på många olika sätt?

  • Det smörjer lederna
  • Det levererar syre till cellerna
  • Det hjälper oss att reglera kroppstemperaturen
  • Det underlättar för matsmältningen
  • Här är några fördelar som är mindre uppenbara med kolsyrat vatten.

KOLSYRAT VATTEN HJÄLPER MOT FÖRSTOPPNING OCH MATSMÄLTNINGSBESVÄR

Har du någonsin druckit vatten för att få ordning på magen? Då är du i gott sällskap. Det finns vetenskapliga bevis på att vatten ger positiva effekter. En forskningsrapport som getts ut av det Nationella Centret i Bioteknologi-information visar att kolsyrat är bra för att förhindra matsmältningsbesvär och förstoppning. Det bästa med allt? Kolsyrat vatten hjälper också till med tömningen av gallblåsan och när gallblåsan töms väl är den mindre benägna att utveckla gallsten.

KOLSYRAT VATTEN ORSAKAR INTE KALCIUMBRIST

Det finns de som påstår att kolsyrade drycker och läskedrycker kan leda till kalciumbrist. En del oroar sig därför för att kolsyrat vatten skulle ha samma effekt. Men bubblorna verkar inte leda till detta problem och trots att bevis saknas så hävdar de flesta experter att det är antingen fosforsyran eller koffeinet i läsk som bär skulden. Kolsyrat vatten innehåller inte någon av dessa ingredienser.

KOLSYRAT VATTEN ÄR INTE DÅLIGT FÖR DINA TÄNDER

American Dental Association (ADA) publicerade en forskningsartikel om pH-värden för populära drycker. Vad blev då domen? Kolsyrat vatten är inte orsaken till dina tandproblem. Tidningen New York Times bekräftade i en studie år 2016 att pH-värdet i de flesta kolsyrade vatten inte är skadliga för tandemaljen. Författaren av studien sätter tröskeln för tanderosion vid ett pH på lägre än 4. Välkända läskedrycker har ett pH på cirka 2,4. Kolsyrat vatten har ett genomsnittligt pH på 5. Detta är över de pH-nivåerna som sannolikt kan skada dina tänder.

FÅ DITT EGET BUBBEL MED ETT PUREZZA-SYSTEM

Filtrerat, kolsyrat vatten gör att dina kunder att inte behöva oroa sig för den bismak man ibland kan känna av vanligt kranvatten. Tillsätt några droppar citron, en kvist färsk mynta eller varför inte en tunn skiva gurka för att smaksätta ditt kolsyrade vatten. Möjligheterna är oändliga och det är bara att låta kreativiteten flöda. Investera i ett Purezza-system idag och förbättra dina kunders restaurangupplevelse på ditt kafé eller din restaurang.

Är du intresserad av Purezza dricksvattenlösning till din restaurang?


Idag hittar du Purezza på över 8.000 restauranger och hotell, spritt över Europa, Australien och USA. Nyckeln till vår framgång ligger i vårt breda sortiment av Purezza dricksvattenlösningar, som ger restauranger, caféer, storkök och konferensanläggningar en god möjlighet att förstärka sina intäkter genom att sälja egentappat stilla och kolsyrat vatten, och samtidigt minska hanteringen av engångsflaskor. Slipp hanteringen av frakt, kylförvaring och miljöpåverkan.

Kontakta oss för att få mer information. Vi finns över hela landet och kan hjälpa dig att hitta rätt lösning för din rörelse.

Följ oss på sociala medier